Filozof kavramının farklı kültürlerdeki karşılığı ve örnekleri

Filozof kelimesinin farklı kültürlerdeki karşılığı nedir?

Filozof kelimesinin aslı Yunanca filasofostur. Fila ve sofos kelimelerinden meydana gelen bu kelime hikmeti seven, bilgelik dostu anlamına gelmektedir. Arapçada feylesûf, Osmanlı Türkçesine ise feylesof olarak geçen bu kelime Fransızcada filozof olarak telaffuz edilmiştir.

Bir filozofun özellikleri nelerdir?

Filozofun ozellikleri nelerdir? Filozoflar oldukça meraklı ve şüpheci kişilerdir. Dinleme, öğretme, muhakeme yeteneklerinin gelişmesi sayesinde diğer insanlara yol gösterme özelliğine sahiptirler.

Filozof terimini ilk kullanan kimdir?

Filozof kelimesinin ilk defa eski Yunanlılar tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Ciceron ve Diogenes Laertius'un, Eflâtun'un öğrencisi Herakleides Pontikos'un bugün elde bulunmayan bir eserine dayanarak verdikleri pek kesin olmayan bir rivayete göre filozof kelimesini ilk kullanan düşünür Pisagor olmuştur.

Filozoflar kimlerdir?

Dünya Düşün Tarihine Damgasını Vurmuş 30 Etkili Filozof

  • René Descartes (1596-1650)
  • Francis Bacon (1561-1626) …
  • 25. Thomas Aquinas (1225-1274) …
  • İbn-i Sina (980-1037) …
  • 27. Aristoteles (M.Ö 384–322) …
  • 28. Platon (M.Ö 428-348) …
  • 29. Sokrates (M.Ö 469-399) …
  • Konfüçyüs (M.Ö 551-479) …

Filozof Kimdir Detaylı?

Filozof, kısaca felsefe ile uğraşan kişilere verilen isimdir. Kelime anlamına bakarsak filozof, Antik Yunanca'da bilgelik aşığı anlamına gelen(filasofos) kelimesinden türemiştir. … Örneğin Platon'a göre filozof; bilgeliği yani "sophia" yı seven bilgelik peşinde koşan ve belli bir bilgeliğe sahip olan kişidir.

Filozof kimdir ne iş yapar?

Filozoflar hayata yeni sözler, cümleler ve bilgiler koyarak insan yaşamında önemli bir yer edindiler. Millattan önceki zamandan beri düşünceleriyle insanlara yön verdiler. Filozof olan bilgiye/bilgeliğe ulaşmaya çalışan kişilerdir.

Filozoflarin amaci nedir?

Yani bilgeliği seven kişi anlamındadır. Filozoflar, genel anlamda varoluşu, süreçleri ve işleyişi (doğa, sosyal yaşam, matematik vs.) açıklamak için düşünen, bu düşünme eyleminden mantıksal yeni (farklı) sonuçlara varan ve bu sonuçları ifade etmek için yeni tanımlar ve yeni bilgi üreten kişidir.